Úverovanie bývania bude pokračovať aj po zániku štátneho fondu - Apolen, Peter
Transformácia Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) SR. Jeho nástupcom sa stáva Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR. Ministerstvo bude pokračovať v úveroch na bývanie. Bonifikácia úrokov, dotácie alebo štátne záruky. Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB), š.p.ú. Bratislava by mala od r. 2003 uzatvárať zmluvy so žiadateľmi o úver na podporu rozvoja bývania.