Prínos tematických parkov pre regionálny rozvoj - Herchelová, Zuzana
Tematické parky ako komplexné prázdninové zariadenia voľného času sú ekonomickou príležitosťou pre rozvoj regionálneho hospodárstva štruktúrne slabých regiónov. Sociologické aspekty rastúceho záujmu o tematické parky. Charakteristika tematických parkov a ich ponuková štruktúra. Charakteristika tematického parku vo Friedrichstadte v Šlezvicku-Holštajnsku. Hospodárske účinky tematického parku vezus klasický cestovný ruch. Vplyv na životné prostredie.