Boloňská deklarace a tendence v terciární vzdělávací sféře v některých zemích OECD - Rýdl, Karel
Zavádzanie nových bakalárskych a magisterských študijných programov na vysokých školách v ČR a vo vyspelých krajinách OECD. Dva príklady z Nemecka, ktoré vyzývajú k rýchlej zmene vysokoškolskej politiky. Zaisťovanie kvality a problémy akreditácie. Boloňská deklarácia a prípravné vzdelávanie učiteľov na vysokých školách. Tendencie v terciárnej vzdelávacej sfére.