Tretina času topmanažérov patrí riešeniu právnych otázok - Začková, Katarína
Na globálnom trhu sa v súčasnosti ponúka viac produkcie, ako je ochota nakupovať. Je to hlavne problém tzv. starej ekonomiky s lacnou pracovnou silou, akou je napr. aj Slovensko. Koncentrácia vlastníctva. Využívanie zahraničných manažérskych praktík aj v mnohých slovenských podnikoch. Zdroje financovania. Neprofesionálne informovanie. Názory F. Okruhlicu z Ekonomickej univerzity na danú problematiku.