Ropa zo Sibíri cez Slovensko až do Ameriky - Špáni, Ivan
Prečo ruský ropný gigant Yukos vstúpil do Transpetrolu. Kto po česko-slovenských sporoch ovládol ropovod Družba. Množstvo prepravovanej ropy v rokoch 1995-2001. Trasa ropovodu družba a jeho integrácia do transeurópskej siete. Hospodárenie Transpetrolu a Yukosu v roku 2001.