K daňovým únikom dochádza najmä v neštandardných ekonomikách - Burák, Emil
Slovenský daňový systém má značné rezervy, čoho dôkazom sú legálne a nelegálne daňové úniky. Dvojaké daňové úniky. Najziskovejšie daňové podvody. Eliminácia neplatenia daní.