Veľa nových zákonov komplikuje prenos právomocí v školstve - Reiselová, Eva
Prijatie zákona č. 416/2001 Z.z. o prechode niektorých pôsobností zo štátu na obce a samosprávne kraje, malo byť podložené majetkom a financiami, čo však nebolo dôsledne dotiahnuté do konca. Chýbajú protokoly. Neujasnené vlastníctvo budov. Právna subjektivita pre všetky školy. Vyjasnenie nejasných kompetencií.