Otvorená občianska spoločnosť a celoživotné učenie - Zelina, Miron
Ucelená stratégia celoživotného vzdelávania v Európe je zhrnutá v Memorande celoživotného vzdelávania vypracovanom v roku 2000 Európskou komisiou - definovanie celoživotného vzdelávania, jeho východiská a ciele. Čo hovoria štatistické údaje o vzdelávaní a nezamestnanosti na Slovensku. Nové ciele Európskej únie vo vzdelávacej politike.