Tento rok bude pre Slovensko rozhodujúci - Verheugen, Günter
Prejav G. Verheugena, komisára Európskej komisie, v Bratislave na pôde Slovenskej technickej univerzity v máji 2002. Zásadné otázky a problémy spojené so vstupom Slovenska do EÚ. Občianska spoločnosť a demokracia. Rozširovanie je morálny aj historický imperatív. Pozícia Slovenska v prístupovom procese. Práva a povinnosti SR.