Štát sa vzdáva ďalšieho majetku, nie však kontroly nad ním - Medžová, Andrea
Odporúčanie auditu štátnej správy vytvoriť novú právnu formu pre vybrané štátne organizácie, ktoré nemožno zrušiť ani zlúčiť, pretože poskytujú služby vo verejnom záujme a nad ich výkonom by si mal štát zachovať kontrolu. Problémový majetok. Zmysel premeny štátnych organizácií na neziskové. Viaczdrojové financovanie.