Budoucnost úpravy smluvního práva v Evropské unii - Knoblochová, Věra
Problematika harmonizácie zmluvného práva v Európskej únii. Roztrieštenosť zmluvného práva na vnútornom trhu. Štyri návrhy riešenia problému nejednotnej aplikácie zmluvného práva. Súčasný stav úpravy zmluvného práva platného na vnútornom trhu Európskej únie. Existujúca legislatíva. Dopady aplikácie zmluvného práva na fungovanie vnútorného trhu. Jednotná aplikácia komunitárneho práva.