Pareto distribution in non-life insurance - Pacáková, Viera
Konkurenčné prostredie poistného trhu vyžaduje nové, exaktnejšie prístupy k riešeniu zásadných otázok činnosti poisťovní, ktorých základom je znalosť zákonov rozdelenia pravdepodobnosti počtu a výšky poistných plnení. Výhodné vlastnosti modelu Paretovho rozdelenia pravdepodobnosti.