Balkán sužuje vysoká nezamestnanosť - Schönwiesner, Roman
Najväčším problémom balkánskych ekonomík je vysoká nezamestnanosť. Extrémne vysoká nezamestnanosť deformuje spoločenský a ekonomický vývoj Balkánu. To mu bráni v ceste udržateľného ekonomického rastu. Nezamestnanosť ovplyvňuje aj gramotnosť obyvateľstva. Neschopnosť ekonomík prejsť potrebnou reštrukturalizáciou. Prekvitanie šedej ekonomiky. Nádej na zlepšenie dáva zvýšenie ekonomického rastu v r. 2001.