Výzva nepředpokládaného nejtěžší období pro pojišťovnictví, s jakým se kdy muselo vyrovnávat
Najťažšie obdobie pre poisťovníctvo po udalostiach 11.9.2001 v USA. Výška nákladov súvisiacich s teroristickým útokom predstavuje 30 až 70 mld. USD. Faktory vplývajúce na finančnú situáciu odvetvia poisťovníctva. Zmena minimálnych kapitálových požiadaviek regulačnými orgánmi.