Čína na cestě od izolacionismu k plíživé globalizaci - Fürst, Rudolf
Tradícia čínskeho izolacionizmu. Kanónsky systém a sinocentrický poriadok sveta. Zmluvné prístavy ako predobraz zvláštnych ekonomických zón. Éra komunizmu v Číne a národná ekonomická identita v predreformnom období a otváranie sa svetu po roku 1978. Veľká Čína. Čína versus Západ. Miera kultúrnej a individuálnej segregácie cudzincov v Číne. Vstup ČĽR do WTO. Možné dôsledky členstva vo WTO.