Vybrané sociologické aspekty bezpečnostních rizik - Škvrnda, František
Otázky všeobecného chápania rizika. Sociologický pohľad na riziko ako sociálny fenomén. Bezpečnostné riziká ako špecifický druh sociálnych rizík. Praktické problémy analýzy bezpečnostných rizík.