Agricultural credits and contracts - Pokrivčák, Ján
Kontraktačné problémy v prechodnom poľnohospodárstve. Pomalý a trhovo neskúsený právny systém neumožňuje vymáhanie kontraktov treťou stranou. Trh túto funkciu neuskutočňuje dostatočne kvôli neúplnosti kontraktov a nerozvinutosti určitých neformálnych čŕt (inštitúcií) spoločnosti ako sú nedostatočné etické parametre správania, malá dôležitosť reputácie, neskúsenosť s riešením sporov v trhovej ekonomike. Príspevok poskytuje údaje týkajúce sa kontraktov získané dotazníkovou metódou.