Analysis of selected financial and investments problems of private farms in Slovakia - Jančíková, Veronika
Analýza vybraných problémov hospodárenia skupiny súkromne hospodáriacich roľníkov. Finančná situácia domácností SHR ako neoddeliteľná súčasť tohto typu hospodárenia. Analýza postoja farmára k získavaniu úverov pre poľnohospodárske účely a jeho záujem o rozšírenie svojich poľnohospodárskych aktivít spolu s ochotou investovať dodatočné vlastné zdroje do tejto činnosti. Prezentácia výsledkov komparácie ziskovosti farmy v odlišných obdobiach, zhodnotenie investičnej činnosti analyzovaného súboru, úverových zdrojov a podmienok v porovnaní s celkovým stavom na Slovensku.