Factor analysis of owners equity effectiveness - Gurčík, Ľubomír
Metodický postup a výsledky faktorovej analýzy rentability vlastného imania formou kvantifikácie determinácie analytických ukazovateľov ich pyramídovej sústavy. Analýza sa opiera o porovnávanie agregovaných hodnôt dvoch skupín podnikov za obdobie rokov 1998-2000. Prvá skupina podnikov pôsobí v prvom terciu cenových skupín pôdy v rámci Slovenska a skupina druhá v terciu cenových skupín najdrahších pôd.