Funkčná negramotnosť a nezamestnanosť - Kováčiková, Dagmar
Nezamestnanosť ako prirodzený atribút trhovej ekonomiky. Charakteristika nezamestnanosti. Vymedzenie funkčnej gramotnosti, resp. negramotnosti. Treba vychádzať z potrieb a úrovne rozvoja danej spoločnosti. Chápanie funkčnej negramotnosti, jej príčiny. Prepojenosť funkčnej negramotnosti a nezamestnanosti.