Zdaňovanie príjmov zahraničných osôb za služby poskytované na území SR - Luknárová - Kutišová, Dalila
Vysvetľovanie problematiky zdaňovania služieb poskytovaných zahraničnými osobami na území SR. Zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia. Právo na zdanenie príjmov z poskytovaných služieb. Stála prevádzkareň podľa vnútroštátneho daňového predpisu. Stála prevádzkareň vznikajúca uplynutím času v prípade staveniska. Špecifické vlastnosti služby a ich vplyv na určenie režimu zdanenia. Registračná a oznamovacia povinnosť stálej prevádzkarne. Zoznam medzinárodných zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia, ktorými je Slovenská republika viazaná.