Opakovanie výrazu v rečníckom prejave - Findra, Ján
Rečnícke figúry patria medzi základné prostriedky ozdobnosti textu. Rečník môže zámerne opakovať slová a slovné spojenia - robí to kvôli emocionálno-estetickej účinnosti svojho prejavu. Zámery rečníckeho prejavu.