Čo znamená vstup Slovenska do EÚ z pohľadu zdaňovania pohonných látok - Nekanovič, Miloslav
Prístupový proces SR do Európskej únie kladie požiadavky na aproximáciu práva aj v daňovej oblasti. Ťažiskom v kapitole dane sú v súčasnosti predovšetkým požiadavky na oblasť nepriamych daní, kde patrí i spotrebná daň z minerálnych olejov. Sadzba dane z minerálnych olejov. Správa dane sa presunula na colné úrady. Zákon č. 239/2001 Z.z. o spotrebnej dani z minerálnych olejov.