Makroekonomický model produktu neakcelerujícího inflaci - Vašíček, Osvald
Prezentácia jednoduchého makroekonomického modelu, ktorý rieši problém odhadu potenciálneho produktu pomocou rozšírenej Phillipsovej krivky. Definícia rovnovážneho produktu - produkt neakcelerujúci infláciu (Non-Accelerating Inflation Produkt, NAIP). Teoretický koncept modelu NAIP. Popis štruktúry a vlastností modelu. Popis metódy odhadu. Analýza vlastností kvantifikovaného modelu.