Odhad parametrů modelů ve stavovém tvaru - Vlček, Jan
Odhad začiatočných podmienok pre parametre modelov s časovo premennými parametrami, t.j. odhad modelu v stavovom tvare. Odhad parametrov metódou maximálnej vierohodnosti na základe výsledkov Kalmanovho filtra. Prezentácia malého diskrétneho modelu otvorenej ekonomiky.