Pri operatívnom lízingu sa DPH platí dvakrát - Apolen, Peter
Od začiatku r. 2002 si firmy pri nájme osobných automobilov nemôžu uplatniť nárok na odpočet DPH. Dôvodom je možné použitie áut aj na súkromné účely. Podľa novely zákona o DPH nie je možné pri nájme osobného automobilu požiadať o vrátenie dane. Cena nájomného sa tak zvýšila o desať percent. Zdaňovanie operatívneho lízingu je v SR tvrdšie ako vo väčšine európskych krajín. Služby a limit. Požičovne verzus operatívny lízing.