Rast konkurencieschopnosti a jej postavenie v rámci tzv. novej ekonomiky - Baláž, Peter
Vývoj svetového hospodárstva, vplyvy globalizácie a nástup novej ekonomiky. Prínos novej dynamiky do rozvoja všetkých trhov. Rast konkurencieschopnosti. Zmeny na trhu pracovnej sily. Skracovanie inovačných cyklov.