Interpodnikové vzťahy formálnej a neformálnej kooperácie - Kita, Jaroslav
Podniky, ktoré majú ambície úspešne sa rozvíjať, existovať v svetovom hospodárskom prostredí, musia ho nielen poznať ale i zapájať sa do jeho mechanizmov a vývojových trendov. Interpodniková kooperácia vytvára jeden z prostriedkov, ktorý môže plniť základnú úlohu v tomto procese. Možno rozlíšiť dve veľké kategórie vzťahov medzi zákazníkom a dodávateľom založených na stratégii "vyrobiť v kooperácii". Vzťahy neformálnej kooperácie. Vzťahy formálnej kooperácie. Spoločné zmluvy v oblasti výskumu a vývoja.