Súčasné nástroje menovej politiky NBS - Gonda, Vladimír
Menová politika ako súčasť hospodárskej politiky. Podľa spôsobu pôsobenia sa nástroje peňažnej a úverovej regulácie na priame a nepriame nástroje. Diskontné nástroje. Poskytovanie diskontných úverov. Diskontná sadzba. Reeskontné úvery. Lombardný úver. Operácie na voľnom trhu. Repooperácie. Povinné minimálne rezvervy. Devízové operácie. Ostatné nástroje menovej politiky.