Podnik svetovej triedy a zmeny na svetových trhoch - Kassay, Štefan
Zmeny vo svetovej ekonomike, globalizácia svetovej ekonomiky. Črtajúce sa tri dominantné ekonomické zoskupenia: európske s dominanciou Európskej únie, severoamerické s vedúcou pozíciou USA a tichooceánske s vedúcim Japonskom. Namiesto makroekonomiky jedného štátu sa stáva rozhodujúcim faktorom ekonomika svetová. Ekonomika priamych produktov. Súvislosť medzi spracovateľskou výrobou a spotrebou. Prechod od "reálnej" k "symbolickej" ekonomike. Zintenzívňovanie globalizácie. Zmeny alokačných kritérií pri vývoze kapitálu. Integrácia krajín strednej a východnej Európy do EÚ.