Novelizácia právneho postavenia a činnosti NBS - Gonda, Vladimír
Rad závažných úloh pre finančný a bankový sektor, ktoré prináša doterajší postup prác súvisiacich aproximačným procesom krajín s prechodovou ekonomikou. Vývoj situácie v Európskom systéme centrálnych bánk (ESCB). Hlavné znaky nezávislosti Európskej centrálnej banky (ECB). Aproximačné požiadavky EÚ a činnosť centrálnej banky na Slovensku. Nezávislosť NBS ako centrálnej banky na Slovensku.