Vnútroodvetvový obchod medzi SR a EÚ - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Vysvetlenie špecializácie existenciou komparatívnych výhod v prípade medziodvetvového obchodu. Pojem nová teória obchodu. Vnútroodvetvový obchod. Úroveň vnútroodvetvového obchodu sa určuje na základe Gruber-Lloydovho indexu (GLI) vnútroodvetvového obchodu, ktorý sa vypočíta pre jednotlivé komoditné skupiny. Vnútroodvetvový obchod medzi SR a EÚ.