Česká ekonomika a Euro - Dědek, Oldřich
Česká republika na ceste do Európskej únie. Miera voľnosti pri prevzatí jednotnej meny. Pohľad prostredníctvom teórie optimálnej menovej oblasti a prostredníctvom rizík finančnej liberalizácie. Euro a dlhodobá menová stratégia ČNB. Dlhodobá menová stratégia a problém vyrovnávania cenových hladín. Dlhodobá menová stratégia a nekonzistencia maastrichtských kritérií.