Rast ekonomiky v prvom štvrťroku ťahala domáca spotreba - Apolen, Peter
V prvom štvrťroku r. 2002 pokračovala slovenská ekonomika vo vysokom raste. Nárast spotreby domácností. Nárast reálnej mzdy, rekordne nízka inflácia. Najväčšie medziročné zvýšenie miezd v zdravotníctve a v sociálnej starostlivosti. Vysoký nárast spotreby štátu. Pokles investícií a zisku. Štvrťročný rast HDP v SR.