Bulharské bankovníctvo sa postupne spamätáva z krízy - Záborský, Ján
Privatizácia bulharských bánk. Po kritickom období r. 1996 a 1997, po krachu tretiny bánk, sa situácia zásluhou zahraničných investorov začala meniť. História vývoja bulharských bánk. Po kríze v r. 1996 a 1997 Bulharsko požiadalo o pomoc Svetovú banku. Predaje štátnych finančných ústavov. Hlavné ciele súčasnej bulharskej vlády v bankovom sektore.