Zhodnotenie výkonu menovej politiky NBS prostredníctvom obchodov na voľnom trhu v roku 2001 - Andresič, Peter
Rok 2001 - druhý rok uplatňovania výkonu menovej politiky založený na riadení prostredníctvom úrokových sadzieb. Ťažisko obchodov na voľnom trhu - pravidelné štrnásťdňové tendre realizované s týždňovou periodicitou. Emisie vlastných pokladničných poukážok - forma znižovania prebytku likvidity v bankovom sektore. Tzv. rýchle tendre - operatívne realizovateľné na vyrovnanie krátkodobej likviditnej nerovnováhy v období medzi dvoma štandardnými tendrami.