Zákonná ochrana bankových vkladov sa postupne rozširuje aj na právnické osoby - Hrčka, Štefan
Novela zákona o ochrane vkladov č. 118/1996 Z.z. uverejnená v Zbierke zákonov pod č. 492/2001. Cieľom je postupné zosúladenie zákona o ochrane vkladov s požiadavkami Európskej únie. Zákonná ochrana bankových vkladov fyzických osôb sa bude rozširovať aj na bankové vklady právnických osôb.