Demokracia včera, dnes a zajtra - Beneš, Eduard
Potreba nového vymedzenia funkcií politických strán v povojnovej demokracii. Strana má pracovať v záujme štátu ako celku. Osudné spolitizovanie byrokracie. Demokratizácia štátnej správy.