Právny štát a demografická štruktúra
Z Prognózy rozvoja Slovenska do roku 2010 pripravenej pracovníkmi SAV. Urýchľovanie legislatívnej a aplikačnej aktivity, ktorá by mala posilniť charakter Slovenska ako právneho štátu. Skvalitňovanie právnych noriem. Starnutie obyvateľstva. Rómska populácia.