Postup cestovných kancelárií pri uplatňovaní DPH - Rybánsky, Ľudovít
Zákonom č. 524/2001 Z.z., ktorým sa menil a doplnil zákon č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov došlo k viacerým významným úpravám platného právneho stavu. Jednou zo zmien bolo tiež prijatie novej úpravy uplatňovania DPH platiteľmi, ktorí prevádzkujú cestovné kancelárie. Nová úprava, ktorá nadobudla účinnosť od 1. januára 2002, dôsledne vychádza z článku 26 Šiestej smernice Rady EÚ obsahujúceho osobitnú úpravu pre agentov cestovných kancelárií, okrem tých. ktorí konajú ako sprostredkovatelia.