Alternativní organizační struktury - Smrčka, Jaroslav
Stále väčšia dynamika trhových podmienok a rýchla inovácia výrobkov a technológií si vynucujú hľadanie nových organizačných štruktúr, ktoré umožňujú dynamizovať celý proces tvorby hodnôt a komunikácie. Alternatívne organizačné štruktúry môžu byť použité v rámci klasickej hierarchickej štruktúry založenej na jednoznačnej deľbe práce ako doplnkovej alebo hybridnej štruktúry, prípadne prevziať jej domanintnú úlohu, alebo ju úplne nahradiť. Prehľad najzaujmavejších alternatívnych štruktúr.