Prvá súkromná vysoká škola na Slovensku vychováva manažérov - Reiselová, Eva
Zákon č. 131/2002 Z.z. o vysokých školách zjednodušuje zriadenie súkromnej vysokej školy. Podľa súčasnej legislatívy stačí štátny súhlas vlády SR a odporúčanie akreditačnej komisie. Záujem niektorých univerzít o odštátnenie. City University Bellevue (CUB) so sídlom v Trenčíne sa transformovala na prvú neštátnu Vysokú školu manažmentu (VŠM). Charakteristika školy. Rozvoju VŠM pomáhajú granty. VŠM ponúka päť programov.