Vodné pravidlá platia rovnako - Habánová, Želmíra
Nový zákon o vode č. 184/2002 Z.z. sprísňuje ochranu vody a vodných ekosystémov. Napriek tomu Slovensko nie je schopné pred vstupom do EÚ splniť požiadavky všetkých smerníc.