Sieťové odvetvia bude regulovať jeden úrad - Sedlák, Miro
Od r. 2003 sa nezávislým regulátorom vodárenstva stane Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). ÚRSO reguluje elektroenergetiku, plynárenstvo a teplárenstvo. Cena vody sa zreálni, domácnosti však budú za vodu platiť viac ako doteraz. Právomoci a úlohy ÚRSO. Úprava vzťahov v oblasti vodárenstva.