Dunaj spája krajiny a nabáda vytvoriť spoločnú rakúsko-slovenskú turistickú ponuku - Kuminiaková, Viera
Turizmus je jednou z oblastí, v ktorej sa ráta so Slovenskom ako súčasťou Európskej únie. Nedávne zriadenie zastúpenia Nemeckého turiznu na Slovensku. Dunaj ako spojenie medzi Slovenskom a Rakúskom. Plavba z Devína do Hainburgu. Predstavenie turistických atrakcií Hainburgu a Bratislavy.