Slovenskí vkladatelia napriek riziku obľubujú devízové úložky - Kováčová, Jana
Devízové vklady slovenských občanov v bankách. Vkladové devízové produkty komerčných bánk v SR. Nízke úrokové sadzby z devízových vkladov v porovnaní s vkladmi v slovenských korunách. Devízové vklady banky nezhodnocujú ani nad úroveň jadrovej inflácie.