Hongkong sa dostáva do tieňa Číny - Schönwiesner, Roman
Prechod bývalej britskej kolónie Hongkongu pod čínsku správu má pre Hongkong negatívne ekonomické dôsledky. Poklesol hospodársky rast a zvýšila sa nezamestnanosť. Rast čínskej ekonomiky zatieňuje ekonomiku Hongkongu. Zosilnenie konkurencie. Hongkong čaká ťažká úloha obhájiť svoje pozície. Čína cíti povinnosť pomôcť Homgkongu.