Demokracia včera, dnes a zajtra - Beneš, Eduard
V nasledujúcej stati E. Beneš rozvíja otázku decentralizácie celého systému štátnej a zákonodarnej moci. Navrhuje, aby sa jej kompetencie presunuli na nižšie stupne - na obce, mestá, okresy a kraje (župy).