Nebankové finančné subjekty a legislatíva Slovenskej republiky - Škultéty, Jozef
Na finančnom trhu môžu podľa platného právneho poriadku SR pôsobiť iba tie subjekty, ktoré získajú na podnikanie v oblasti finančných služieb povolenie Úradu pre finančný trh (ÚFT) alebo Národnej banky Slovenska (NBS). Konkrétne ide o banky, obchodníkov s cennými papiermi, poisťovne a správcovské spoločnosti. Spoločnosti, ktoré od občanov vyberali peniaze, takéto povolenie nemali. Konkrétne zákony zaoberajúce sa pôsobením na finančnom trhu SR.