Legislatívci sťažili pranie peňazí - Sedlák, Miro
Sprísnenie podmienok kontroly finančných operácií. Spôsobila to novelizácia zákona č. 376/2000 Z.z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a novelizácia Občianskeho zákonníka. Problémom zostávajú anonymné vklady. Povinnosť hlásiť finančnej polícii každú neobvyklú finančnú operáciu. Prevencia a tvorba vyhovujúceho prostredia.